De ZorgCentrale.nl en LiveSafe slaan handen ineen voor mobiele alarmering

18 juli 2014

De ZorgCentrale.nl en LiveSafe bundelen hun krachten voor een nieuwe oplossing rondom mobiele alarmering. Klantenorganisaties worden hiermee in staat gesteld een integrale ketenoplossing te leveren aan hun mobiele eindgebruikers. De gebruiker heeft hiermee net dat extra beetje hulp en veiligheid en behoudt zijn zelfstandigheid, zowel binnen- als buitenshuis. Dat scheelt niet alleen voor de eindgebruiker, maar ook voor het sociale netwerk daaromheen.

Met locatiebepaling
De mobiele alarmering is verkrijgbaar als (draadloos oplaadbaar) alarmapparaat (GPS-tracker) en als app voor smartphone of tablet. Het SOS-alarm komt direct binnen bij zorgcentralisten van De ZorgCentrale.nl, waarbij de locatie van de gebruiker onmiddellijk bekend is. Er kan eveneens een automatisch alarm naar De ZorgCentrale.nl worden gezonden als de eindgebruiker zich bevindt buiten een vooraf ingesteld gebied. Dat is wel zo veilig in het geval van bijvoorbeeld dwaalgedrag.

Professionele alarmafhandeling
"LiveSafe is als innovatieve aanbieder van mobiele alarmeringstechniek en beveiligingssoftware in staat onze dienstverlening op professionele wijze aan te vullen", vertelt Wendy Hugoosgift-Contreras, business unit manager van De ZorgCentrale.nl. "Als onafhankelijke dienstverlener zijn wij niet verbonden aan een zorginstelling of verzekeraar. Wij ontwikkelen voor en samen met de zorgmarkt een integraal aanbod van diensten op het gebied van zorg op afstand. Zo bieden wij naast veilige oplossingen binnenshuis ook een oplossing buitenshuis vanuit een complete keten die ingeschakeld kan worden." Vincent Ruinaard, CEO van LiveSafe, vult aan: "Met De ZorgCentrale.nl als partner borgen wij een juiste en professionele afhandeling in geval van alarmeringssituaties, 24/7 door professionele zorgcentralisten met kennis van zaken. Hiermee komen wij ook aan de groeiende vraag van klantorganisaties tegemoet door een veilige en complete oplossing voor hun cliënten aan te bieden."