De ZorgCentrale.nl en Mobilecare introduceren mobiele personenalarmering met welfare check

1 december 2013

De ZorgCentrale.nl en MobileCare bieden vanaf 1 december gezamenlijk een nieuwe alarmeringsvorm; namelijk mobiele personen alarmering. Met de SAFESIM kunnen cliënten nu ook buitenshuis en onderweg met een druk op de knop van hun mobiele telefoon hulp inschakelen. Verder wordt men actief gemonitord door een periodieke welfare check of alles goed is. Daarnaast kunnen mantelzorgers proactief ontzorgd worden bij een calamiteit of vermissing. De mantelzorger kan dan De ZorgCentrale.nl via de SAFESIM inschakelen. Cliënten hoeven met deze oplossing geen specifieke alarmkastjes, GPS-horloges of smartphones te hebben maar een gewone mobiele telefoon.

24/7 met DeZorgCentrale.nl
Middels de SAFESIM kan iedere telefoon door de software op de simkaart gelokaliseerd worden. Hiermee kan De ZorgCentrale.nl 24/7 zien waar de persoon zich op dat moment bevindt. DeZorgCentrale.nl levert vernieuwende, professionele zorg en monitoring op afstand waarbij de behoefte van de cliënt centraal staat', vertelt Wendy Hugoosgift-Contreras, business unit manager DeZorgcentrale.nl. 'De mobiele personenalarmering stelt de cliënt in staat op een veilige manier zijn of haar bewegingsruimte te vergroten door ook buitenshuis te kunnen alarmeren. Deze dienst levert dan ook een mooie bijdrage aan onze doelstelling. Dit doen we voor de SAFESIM samen met MobileCare als een van onze betrouwbare partners' vervolgt Wendy Hugoosgift Contreras.

Ingestelde leefcirkels met zone-alarmering
Naast de mobiele alarmering, waarbij de bewegingsruimte van cliënten vergroot wordt, biedt DeZorgCentrale.nl samen met MobileCare ook een zone-alarmering. Cliënten die met de SAFESIM te ver buiten een vooraf bepaalde zone komen, zenden een alarmsignaal uit naar DeZorgCentrale.nl. De professionele zorgcentralisten sturen dan direct hulp naar de cliënt waardoor deze veilig thuis wordt gebracht.

De SAFESIM is verkrijgbaar bij Coolblue, Slechtziend.nl en het Menzis-spaarprogramma.