Stichting ATA en De ZorgCentrale.nl gaan partnerschap aan

4 december 2014

Stichting ATA en De ZorgCentrale.nl van Facilicom gaan een partnerschap aan om de groeiambities van beide organisaties te versterken. Door de samenwerking verwachten beide bedrijven efficiënter te opereren en hun innovatiekracht breder in de markt te zetten.

Stichting ATA levert diensten en producten aan senioren die hen in staat stellen om zo lang mogelijk veilig in de eigen omgeving te blijven wonen. ATA heeft haar wortels in de regio Amsterdam en is in heel Nederland actief, voornamelijk op de consumentenmarkt. Daarnaast levert ATA bereikbaarheidsdiensten aan professionals in de zorgmarkt, zoals bijvoorbeeld thuiszorgorganisaties, verloskundigen en huisartsen.

"De ZorgCentrale.nl biedt integrale oplossingen voor zorgalarmering, 24-uurs bereikbaarheid, monitoring, (sociaal) contact en veiligheid aan zorgorganisaties in Nederland. Beide organisaties blijven onder eigen label opereren. De komende periode wordt hard gewerkt om o.a. oplossingen voor mobiele en digitale alarmering, beeldcontact, leefstijlmonitoring en medicatieveiligheid breed beschikbaar te maken voor onze gezamenlijke klanten", vertelt Wendy Hugoosgift Contreras, business unit manager.

De verwachting is dat het partnerschap voor Stichting ATA kansen biedt. De ZorgCentrale.nl is onderdeel van Facilicom waardoor niet alleen kennis op het gebied van zorginnovaties gedeeld kunnen worden, maar ook mogelijkheden op het gebied van domestic services en synergie-effecten in de back office binnen handbereik liggen. De Zorgcentrale.nl krijgt op deze manier toegang tot de kennis en ervaring van ATA op de consumentenmarkt.