Zorgrobots

Foto van een robothondje die wordt geaaid.

Technologie die de mens niet vervangt maar juist ondersteunt

Robots in de zorg? Ja zeker, als effectieve hulpmiddelen bij een groot aantal dagelijkse activiteiten. Van op tijd aankleden tot het herinneren aan een afspraak. Of als gezelschap, doordat de robot met een menselijke stem iets kan zeggen. De ZorgCentrale helpt uw organisatie de juiste keus maken uit een steeds verder groeiend aanbod aan technologische tools.

Zorgrobots zijn de toekomst. Niet alleen omdat de inzet van personeel in de zorg onder een - financieel - vergrootglas ligt. Maar ook omdat de technologie het leven van patiënten en cliënten leuker kan maken. Robots kunnen mensen attenderen op alledaagse handelingen. 
Robots zijn al lang niet meer de ijzeren apparaten die we uit science fiction films kennen en kennen vele verschijningsvormen die zo op kunnen gaan in het interieur of onderdeel uitmaken van alledaagse gebruiksvoorwerpen.

Een uitkomst voor bijvoorbeeld mensen met autisme die moeite hebben met het structureren van hun dag. Een ruggensteun voor ouderen die vergeetachtig zijn en de vanzelfsprekende dingen over het hoofd zien. Dan kan het handig zijn als een robot de cliënt eraan herinnert dat de was moet worden gedaan, of dat het tijd wordt voor de boodschappen.


Het voorkomen van eenzaamheid

Voor cliënten die eenzaam zijn, is een zorgrobot in huis aangenaam gezelschap. Alleen al een menselijke stem horen kan het gevoel van eenzaamheid verdrijven. Daardoor kunnen mensen langer op zichzelf blijven wonen. De robot kan geheel op maat worden geprogrammeerd. Ook kunt u denken aan ‘eigen’ versies van de Google speaker, die slimme verlichting kan aandoen of de lievelingsmuziek van mensen afspeelt. Door de robot het uiterlijk van een knuffeldier mee te geven, kan het knuffelen mensen met dementie meer rust geven.

Door de ervaring van De ZorgCentrale met snel ontwikkelende technologie kunnen we u optimaal begeleiden bij uw eigen toepassingen.


Er kan zoveel meer voor uw cliënten

  • Meer zelfstandigheid en regie over het eigen leven
  • Een meer gestructureerde indeling van de dag
  • Geborgenheid en veiligheid

Er kan zoveel meer voor uw organisatie

  • Zorg op maat bieden
  • Medewerkers en mantelzorgers ontlasten

Meer weten? Bel, mail of app Michel, Chantal of Stefan.  

Neem contact op